Niels van der Laan - Cabaretier

In het theater met Van der Laan en Woe of op tv met Even Tot Hier; ik leun nog bijna dagelijks op alles wat Bas me heeft geleerd. Toen ik de Akademie voor Kleinkunst binnenliep, kon ik geen noot lezen. Ik wist niets van akkoorden en dacht dat je met een G-sleutel een fiets kon repareren. Bas leerde me in korte tijd zo’n beetje alles. Dat klinkt bizar, en dat is het ook. Maar hij maakt de theorie inzichtelijk, met heldere voorbeelden. Zodat je muziek kan maken en nog weet wat je doet ook. Zijn methode krijgt iedereen enthousiast. Ook mensen met des-interesse. Die trouwens precies hetzelfde klinkt als cis-interesse. En toch heeft de des een andere functie dan de cis. En dat weet ik dan weer van Bas. Of je nou een leek bent of een pro, dit boek is een absolute must. Wil je zingen, componeren, musiceren: de Bas is je bodem. Doe jezelf een lol en lees Piepernoten. Want muziek kan niet zonder Bas.

Begrijpbaar

De ingewikkelde materie van de muziektheorie wordt op een toegankelijke wijze uitgelegd.

Overzichtelijk

Het boek is duidelijk opgebouwd en neemt de lezer vanaf de basis mee door de verschillend onderwerpen.

Illustratief

Het boek bevat veel schema's, afbeeldingen en voorbeelden die de stof inzichtelijk maken.

Piepernoten

Een geïntegreerde methodiek voor muziektheorie, solfège en pianospelen

Piepernoten is een handleiding voor het creëren van een solide muzikale basis.

Leerstof en oefenstof op het gebied van de muziektheorie, solfège en piano worden op een geïntegreerde manier aangeboden. De behandelde onderwerpen komen na elkaar en door elkaar terug in oefeningen voor het gehoor en oefeningen voor de piano. Het boek richt zich op eenieder die zich wil verdiepen in de muziek. Het vereist geen muzikale vooropleiding, wel een paar oren, gezond verstand en de zin om erin te duiken.

Bas Odijk

Auteur

Uitgeverij Scripta Manum - Bas Odijk

Bas Odijk (1952) is pianist, componist en arrangeur maar bovenal muziekdocent.

Generaties kleinkunstenaars en acteurs zijn door hem opgeleid. Zijn verhaal, zijn methode  en de ervaringen die hij tijdens het lesgeven heeft opgedaan wil hij in dit boek met u delen.

Neem contact met ons op